HOME            OUR AMBITION            MISSION            FIND US            CONTACT             NEWS

Follow Blue AB

Bluewater genomför strategisk investering i TAPP Water

Press release   •   Aug 30, 2018 14:49 CEST

STOCKHOLM, 30 augusti 2018 - Bluewater, ett världsledande företag inom innovativ vattenreningsteknik tillkännagav idag att man har genomfört en strategisk minoritetsinvestering i TAPP Water, ett europeiskt företag som är specialiserat sig på filtrering av kranvatten. Investeringen ska stötta företagets vision att erbjuda hållbara filtreringslösningar för rent och prisvärt kranvatten.

- Vi är stora supportrar av TAPP som har tagit på sig uppdraget att eliminera 10 miljarder engångsflaskor och skapa en verksamhet med omsättning på en miljard euro 2023, säger Anders Jacobson, strategichef för Bluewater.

TAPP Water och Bluewater delar ambitionen att erbjuda människor runt om i världen tillgång till säkert dricksvatten och erbjuda funktionella alternativ till att köpa flaskvatten.

- Med sitt hållbarhetsfokus, sina pålitliga vattenleveranser och sin kapacitet att hjälpa oss att växa för att uppnå vår målsättning gör Bluewater till en perfekt investerare, säger Magnus Jern, en av grundarna av TAPP Water.

Totalt har TAPP Water erhållit 2 miljoner euro i tillväxtkapital. Övriga investerar inkluderar EU:s program för forskning och innovation inom Horizon 2020.

TAPP Water grundades 2015 i Barcelona som ett forskningsprojekt för att undersöka spanjorernas konsumtionsvanor av flaskvatten. Det första vattenfiltret tillverkades 2017 och blev mycket framgångsrikt med över 10 000 sålda enheter under de första 12 månaderna.

I juli 2018 lanserade TAPP Water sin andra produkt som erbjuder ett enkelt, prisvärt och miljövänligt sätt för alla hushåll att få tillgång till rent och gott kranvatten och slippa köpa vatten på flaska.

- Vi förväntar oss att TAPP Water fortsätter att utveckla sina lösningar för vattenfiltrering när de nu går in i en ny spännande expansionsfas. Det hjälper oss att uppnå vårt gemensamma mål att användandet av plastflaskor ska upphöra över hela världen, säger Anders Jacobson.

För mer information och bilder, vänligen kontakta:

David Noble, PR & Communications Director, Bluewater

david.noble@bluewatergroup.com

Tel +44 7785 302 694

Bluewater

Bluewater är världsledande inom innovation, tillverkning och kommersialisering av vattenreningsteknik och lösningar för bostäder, näringsliv och offentlig sektor. Företaget har en patenterad teknik för omvänd osmos för att avlägsna nästan alla föroreningar i kranvatten – inklusive mikroplastiska fibrer, bly, bakterier, bekämpningsmedel, medicinrester, klor och kalkavlagringar. www.bluewatergroup.com

TAPP Water

TAPP Water designar prisvärda, lättanvända och hållbara filterlösningar för kranvatten. Tanken föddes 2015 av fyra partners med ett gemensamt mål: att erbjuda renare och hälsosammare kranvatten med minimal miljöpåverkan.

Företaget har kontor i London och Barcelona. www.tappwater.com

About Blue

Headquartered in Stockholm, Sweden, Blue is an investment company that serves as a catalyst for innovations that can solve some of the major challenges facing our planet and all living on it. Blue’s mission is to find, engage with, invest in and support entrepreneurs, innovators and businesses driven by the desire to deliver tangible, sustainable solutions that can benefit human wellbeing and planetary health.www.blueab.se