HOME            OUR AMBITION            MISSION            FIND US            CONTACT             NEWS

Follow Blue AB

Hållbarhetsfokuserade matbolaget Paradiset accelererar utrullning av breddat fokus inom hållbar mat och hälsa, säger nya majoritetsägaren Blue

Press release   •   Jun 19, 2019 10:14 CEST

Paradisets livsmedelsbutik på Södermalm erbjuder ett fantastiskt utbud av ekologisk mat

Stockholm 19 juni 2019 – Blue, ett stockholmsbaserat investmentbolag och katalysator för entreprenörskap och innovation med fokus på vatten, förnybar energi och hållbar materialinnovation flaggade idag för att man gått in i marknaden för hållbar mat och hälsa genom ett majoritetsinnehav i den svenska hållbara matvarukedjan Paradiset. Tillsammans med Paradisets grundare Johannes Cullberg tillkännager Blue ett betydande skifte i företagets affärsstrategi där Paradiset vill etablera sig utanför den ekologiska dagligvaruhandeln och bli en huvudaktör med ett holistiskt perspektiv inom hållbarhet, mat och hälsa.

”Det första konkreta steget i Paradisets nya riktning är samarbetet med Midsona, en svensk ledande aktör inom hälsa och välbefinnande, som annonserades i förra veckan” säger Anders Jacobson, Blues grundare och vd. Midsona är noterat på stockholmsbörsens mid-cap lista.

”Beslutet av Paradiset och Midsona att lansera det nya gemensamma varumärket ’Everyday by Paradiset’ fastställer en ny era för företaget och kommer att påskynda utvecklingen av en rad nya Paradiset-produkter som kommer att lanseras på den nordiska marknaden”, fortsätter Jacobson.

Paradiset har tagit stort ansvar för utbudet av hälsosamma och hållbara produkter till sina kunder sedan de öppnade. För en vecka sedan meddelade matbutiken att man bojkottar alla produkter från Brasilien på grund av ett beslut från brasilianska myndigheter att tillåta användning av nya bekämpningsmedel på stor skala, varav många är förbjudna i EU på grund av risker för miljön och människors hälsa.

”Sedan lanseringen av den första butiken 2015 har Paradiset lett revolutionen inom naturliga och ekologiska livsmedel samt gröna livsstilsprodukter i Sverige med sitt omsorgsfullt utvalda sortiment av grönsaker, frukt, kött samt hälso- och skönhetsartiklar. Dagens konsumenter söker efter varumärken som gör det enkelt för dem att välja rätt ur ett hälso- och hållbarhetsperspektiv. Paradiset har etablerat sig som ett varumärke att lita på inom hälsosam livsstil och verksamheten är i ett perfekt skede för att skalas upp,” säger Anders Jacobson.

Jacobson säger att Blues investering i Paradiset återspeglar den snabbt ökande efterfrågan hos allmänheten för produkter som positivt bidrar till en hållbar hälsa, såväl för människor som planet. Jacobson, som nyligen blivit utsedd till årets supertalang av Veckans Affärer, påpekar en oro i samhället för genmodifierade organismer (GMOs) och kemiska bekämpningsmedel vilket har stimulerat en tvåsiffrig tillväxt för ekologiska och hälsosamma livsmedel under flera år i följd.

”Blue delar vår vision att ge konsumenterna ett mer miljövänligt val genom att erbjuda dem en fullständig shoppingupplevelse där de kan hitta hälsosamma, naturliga, etiska och hållbara livsmedel och hälso- och skönhetsartiklar,” säger Johannes Cullberg, Paradisets grundare och vd.

Anders Jacobson säger att investeringen i Paradiset motiveras av en ambition att driva strategisk tillväxt inom noga utvalda vertikaler. Blue har med stor framgång tidigare använt sig av liknande tillvägagångssätt med sitt innehav i Bluewater, ett världsledande företag inom vattenteknik, där investeringar i likasinnade företag i USA, Spanien och Sydafrika har gjorts för att dra fördelar av ömsesidig expertis och marknadsposition.

”Vi ser partnerskapet mellan Paradiset och Midsona som ett första steg för att skapa en liknande hub inom mat och hälsa, som startar i Norden och sedan växer globalt,” fortsätter Jacobson.

För mer information kontakta:

David Noble, Blue Communications Director

dn@blueab.se

+44 7785 302 694

Om Paradiset

Paradiset är Sveriges mest hållbara matvarukedja och störst i Skandinavien på naturliga och ekologiska produkter. Matbutikerna erbjuder ett fullt sortiment av livsmedel och hälso- och skönhetsartiklar, fria från onödiga och skadliga tillsatser till bra priser.www.paradiset.com

Om Blue

Blue är ett investmentbolag och en katalysator för innovationer som kan lösa några av de stora utmaningarna för vår planet. Uppdraget är att hitta, engagera sig i samt investera i och stödja entreprenörer, innovatörer och företag som drivs av en önskan att leverera konkreta, hållbara lösningar som kan gynna människors välbefinnande och planetens hälsa.www.blueab.se

About Blue

Headquartered in Stockholm, Sweden, Blue is an investment company that serves as a catalyst for innovations that can solve some of the major challenges facing our planet and all living on it. Blue’s mission is to find, engage with, invest in and support entrepreneurs, innovators and businesses driven by the desire to deliver tangible, sustainable solutions that can benefit human wellbeing and planetary health.www.blueab.se